Levendulás cukor
Hozzávalók
40 dkg cukor
2 maréknyi levendulavirág
A száráról lecsípkedett levendulavirágokat tálcán szétterítjük és 1-2 órán át szikkasztjuk.
A kristálycukrot a virágokkal rétegezve üvegbe rakjuk, majd gondosan lezárjuk.
Egy hét múlva már használhatjuk az illatos cukrot teát, gyümölcskészítményeket ízesíthetünk vele, a levendulás cukorral készített habcsók, aprósütemény íze feledhetetlen! Felhasználás előtt a cukrot szitáljuk át.
Hasonló módon készíthetünk rózsaszirommal, ibolyával, szegfűvel vagy mentalevéllel és virággal illatosított cukrot is...
1 megjegyzés:
liebe Martha, ja der schöne Lavendel...
dein Foto, schön..... aber auch viel Arbeit, ich habe ein kleines Sträußchen in der Vase, oh, wenn man die Blüten streift, dann duften sie so schön...
liebe Grüße Jasmin
Megjegyzés küldése