RSS

2011. február 7., hétfő

Az év madara...



A Magyar Madártani Egyesület a széncinkét választotta a 2011. év madarának.
A széncinke felhívja a figyelmet arra, hogy mindannyiunk felelőssége a természetes élőhelyek megőrzése. A fajok megmaradása.
A széncinke segíthet megértenünk felelősségünket és azt, hogy  mindannyiunknak a saját helyünkön kell hozzájárulnunk környezetünk védelméhez, a fajok fennmaradásához.
Meghálálja a törődést, mivel a tavaszi-őszi időszakban rovarokkal táplálkozik , nem elhanyagolható, rovarok elleni biológiai védekezéssel segíti az ültetvényeket, kiskerteket.
A cinke sikeréhez mi is kellünk. Ez a siker pedig hitet és erőt adhat mindenkinek, hogy van értelme és lehet eredménye annak, ha naponta teszünk valamit  a közvetlen környezetünk védelméért.

Madárbarát kert program

4 megjegyzés:

Chiara írta...

Nagyon szeretem a cinegéket, bár egyre kevesebb van belőlük és azt a keveset is folyton elüldözik a gonosz kis verebek, amiből viszont rengeteg van.

Martha írta...

Chiara!
Én meg pont azt olvasom, hogy azért nem lett veszélyeztetett faj, mert szinte mindenhol megtalálható és nem csökkent az állománya, ebben óriási szerepünk van embereknek.
...és hogy a verebeket is etessük hogy ne váljanak valamikor védetté, mert nagyon kevés lesz belőlük...

Romantik Seelchen írta...

liebe Martha, es ist die Kohlmeise, ja diese sind auch hier und warten auf Futter, was sie auch reich bekommen von mir, aber nur zur kalten Zeit, dann muß man mit diesem Fertigfutter aufhören,
liebe Grüße von Jasmin, ein schönes Wochenende

Martha írta...

Liebe jasmin!
Die ungarische Gesellschaft für Ornithologie wählte die széncinkét 2011. Vogel des Jahres.
Die széncinke lenkt die Aufmerksamkeit auf die Tatsache, dass jeder in der Verantwortung der natürlichen Lebensräume zu bewahren. Das Überleben der Arten.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails