RSS

2011. július 29., péntek

Fenyő oltványok és konténeres örökzöldek előállítása.



A kis terület...  a télen is zöld kert... egyre több kerttulajdonost inspirál  japánkert, sziklakerti rész, gyűjteményes kert létrehozására.

A törpefenyőket alak és színgazdagságuk miatt társíthatjuk egymással., vagy törpefákkal, kisméretű cserjékkel, 

Hogyan kerül a csizma az asztalra?? Ma már egyre több kertészetben kapható törpe vagy lassú növésű örökzöld lombú fenyőféleség. 
Hogyan állítják elő a fenyőoltványokat és kik ők...íme egy közismert magyar és egy cseh 
termesztő... gyűjteményes törpefenyő különlegességeiket saját maguk állítják elő.  





Vladimír Joska cseh fenyő- nemesítő 




http://tothfaiskola.uw.hu/
Tóth Gyula Gödöllő magyar fenyő-nemesítő



http://www.google.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&channel=s&hl=hu&source=hp&biw=1018&bih=504&q=Magyar+feny%C5%91k&btnG=Google+keres%C3%A9s

 Mesterházy Zsolt és társai

A magyar fenyők kincsestára
Magyar fenyőnemesítők kézikönyve





Családi vállalkozás - Vladimir JOSKO,  dísznövények - 1989-ben alakult a bal partján, a Silent Eagle faluban Čermná Orlici területe 0,5 ha. Village Čermná mint Orlici található Hradec Kralove régióban mintegy 35 km-re délre, a város a Hradec Kralove. Jelenleg kezeli az  területe két hektár.

  Specializálódott kizárólag a különböző növények oltott fenyők, tűlevelű csemeték tartályokban és tűlevelű QuickPot alany számára oltás a másikra.

A cég tagja a Szövetség  CR és dolgozik kizárólag vásárlók. A növények viszik a sok európai uniós országban - főleg Lengyelországban, Szlovákiában, Hollandiában és mások.http://www.joskacz.cz/

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Szia Márta! Bocs, hogy csak most válaszolok úton voltam, most meg pótolni próbálom az elmaradásokat. Ahol jártam Káptalantóti, Gyulakeszi érdemes lenne elmenned, s még Mágikához Tapolca-Diszelre (ahova nem jutottam el). Régiségek minden mennyiségben. Csak egyet nem értettem a malomban belga régiségeket árulnak, azokat (is) töltik fel folyamatosan. S azt hiszem magyar hagyatékot is. Kissé azért elszorult a szívem: tőlünk meg külföldre hordják ki a kincseinket? Azért a piacon is láttam egy-két szépséget. A blogban írtam róla.

Martha írta...

Üdvözöllek Holdgyöngy!!
...a malomban már jártam szintén /Kapolcsról jövet/ akkor egyházi 'relikviák' vitrin mögé rejtett szobrocskák-művirágokkal, girlandokkal...de hát valamikor ez is kultúránk része volt...a belga árúról pedig annyit- hogy valószínű ezeket lomtalanításkor az utcára teszik- hallottam hogy itthoni műkereskedők is szeretettel hozzák be a gyönyörű bútorokat... csak az probléma hogy ezek igazából nem a mi értékeink...

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails