RSS

2011. október 24., hétfő

A tűz...

"Tűz, te ragyogó.
Fellobbanó, elhamvadó.
Örök fényben felolvadó.
Égi játék, te ragyogó."

NAGY Kornélia, Szabadka


Mi a tűzönjárás?


A tűzönjárás olyan, mint a szerelem. Egyrészt halálos veszedelem, másrészt gyönyörűségesen tökéletes izzás. Ez, a szimbolikusan gondolkodók számára teljesen egyértelmű. A tűzönjáráshoz való hozzáállás nagyon pontosan láttatja a résztvevőkkel, hogy ők milyen kapcsolatban vannak éppen a szerelemmel.
Rendkívül erős tisztítási folyamat, mivel erős hőhatásnak vannak kitéve a talp reflexzónás pontjai, amikor valaki átmegy a parázson. Utána átmeneti fizikális változás következik be, egy erős salaktalanítási folyamat. Másik szinten pedig, az életünkben a tetteinkhez való másfajta hozzáállás születik meg.
Ha valaki átéli azt, hogy a parázson át tud menni, hogy a lehetetlent meg tudja csinálni, az a saját tapasztalatából fog merítkezni és meg érti azt, hogy sokkal több van bennünk, mint amit hiszünk, és amit elhitettek velünk.

Az, hogy az izzó parázson át lehet gyalogolni, teljességgel lehetetlen, hiszen tudjuk, ha a sütőnél megégetjük az ujjunkat, mennyire fáj. Itt pedig lehetséges. Isten kegyelméből. Van úgy, hogy valakinek a parázs nyomot hagy a talpa különböző részein. Azokon a reflexológiai pontokon jelentkeznek a jelzések, amelyik szerve az illetőnek problémás. Soha meglepetés nem ért senkit.
Aki valaha részt vett tűzönjáráson, az tudja, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy elindul a csoportból az első, addig a pillanatig, amíg az utolsó is átér: a környezet ugyanaz, a helyszín, ahol felkészültünk ugyanaz, de az egész dolog egy másik dimenzióban történik. 
Ignis calorem suum etiam in ferro tenet  

A tűz a vasban is megtartja melegét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails