RSS

2010. március 4., csütörtök

'Citron-Fraise'


A francia vidéki házak rózsái







Bokros növekedésűek, egy virágszáron akár 15 db virág is fejlődhet, így biztosítva az abszolút virágbőséget.









Mindig többet célszerű együtt ültetni, így fejlődhet ki biztosan a virágáradat.



Ideális növényei a sövényeknek és rézsűkre is kiválóan alkalmasak.







Sárga virágok később rózsaszínre változnak.



6 megjegyzés:

Monika írta...

Jaj,de gyönyörűek!!!!!! Lassan körül kell néznem,hogy ültessek rózsát .Sajnos évekkel ezelőtt két gyönyörű tő rózsám nem élte túl az átültetést.:(
de majd most!:)

Pepi írta...

szép nagyon, hogy ennyi szín megjelenik egy virágon. De nekem amelyek igazán tetszenek, inkább az előző bejegyzésedben szereplő rózsa, amit nagymama rózsájának is neveznek. Ezek a nagyon tömött virágúak és csodálatos illatúak.Nálunk a nyáron az Oázisban árultak ilyeneket David Austin márkanév alatt, vettem is Édesanyámnak kettőt,azt mondja csodálatosak voltak nyáron!

Martha írta...

Pepi!Igen! David Austin http://www.davidaustinroses.com/english/Advanced.asp -angolrózsái a leggyönyörűbbek, mind egytől-egyig. Írtam bejegyzést Pepi mint amatőr kertész blogodra, de valamit nem csináltam jól mert nem jelent meg

Martha írta...

Mammka!
Én is minden tavasszal és ősszel elcsábulok. Starkl kertészetet ismered? Garantáltan jó minőségűek a rózsái, vagy pld. Szőregen csak ezzel foglalkozik majdnem mindenki. Itt is találsz külföldi nemesítőktől. Csomagban el is küldik. Nézz utána a neten.

Pepi írta...

Kedves Martha!
Nem jelenik meg egyből az oldalamon ha írsz kommentet, nekem kell engedélyeznem. A munkahelyemen nem tudtam valamiért megtenni, de már megjelent a bejegyzésed.
Köszönöm a tippet a belvárosi antikváriumokat mind ismerem, szinte minden héten járom őket.De a "legjobb" könyveimet az interneten mgánszemélyektől vettem mind. :-)
Végre hétvége lett megint, jó pihenést kívánok Neked, én is élvezni fogom a magam módján....

Lívia írta...

Martha, nagyon örülök, hogy rátalálhattam a blogodra! Gyönyörűek a virágaid és jövök majd sokat! Kezdő kertész vagyok, és elég béna is, úgyhogy rámfér egy kis inspiráció. Köszönöm.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails