RSS

2010. május 30., vasárnap

'Coral Dawn'





Ez a korai virágzású futórózsa romantikus fajta. Minden májusban ontja virágait. Ez a tövem már 15 éves és a legszebb bimbókat fennt az erkélyen a hálószobám ablakánál bontja. Nagyon szeretem. Betegségekkel ellenálló, a kemény telet is jól átvészelte. De fagyott már el futórózsám: - a drasztikus földnél visszametszés, csak jót tett virágpompájának.

5 megjegyzés:

Annás írta...

Ez egyszerűen meseszép! Sajnos az én rózsáimat megviselte a tél és talán ez a bolond tavasz is, még csak a héten kezdett nyílni az első bokor. De legalább Nálad lehet gyönyörködni ezekben a pompás virágokban :) Kár, hogy nem illatosak a bejegyzések...

Martha írta...

Annás köszönöm hogy benéztél hozzám!!
Hát igen ezek a gyönyörűségek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Amit a fagy nem vitt el azt most a jégeső, a viharok megsemmisíthetik. Amit tegnapelőtt fotóztam napsütésben, mára az összes szirom a földön hever a vihartól. Minden pillanatot ki kell élvezni és ha lehet elraktározni, megörökíteni.

Pepi írta...

Nagyon szép Martha! Nálam kicsit késve virágoznak a rózsák, de ekkora virágtenger sosem volt és gyanítom sosem lesz, kevés a teli napsütéses terület nálam. De legalább ide járok hozzád gyönyörködni!

csutkailda írta...

Martha, ez valami csodaszép! :)))

Martha írta...

Pepi, csutkailda ... gyertek máskor is hozzám, szívesen látott kedves ismerősök. A rózsa "sajnos a gyengém" a szó szoros értelmében meg kell szenvedni a szépségükért. Nagyon fájdalmas a metszésük, permetezésük... de ilyenkor virágzáskor, minden elfelejtve évezzük a szépségét, ha a vihar el nem veri...

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails