RSS

2010. szeptember 30., csütörtök

Virágkötés / modern biedermeier/




Dekoratív stílus- a legrégebbi virágkötészeti irányzat. Európai eredetű, amely a reneszánsz hagyományokból kiindulva először a XVII. századbeli holland mesterek festményein jelentek meg.
Szépen, szabályosan  felépített kompozíciók, megtervezett összeállítások. Egyiken sem érezhető az hogy bármelyik virág uralkodóvá válna.

A befogadó forma általában egy geometriai alakzat: kör, gömb, félgömb, kúp, gúla.
Legegyszerűbb forma a kerek, arra kell ügyelnünk hogy alakja szép kerek, felülete egyenletesen domborított legyen. Ehhez ne válasszunk hosszúkás felfelé törő virágokat. A színekkel és árnyalatokkal is játszhatunk a készítmény összeállításánál. Középponthoz közel a sötétebb, a kitöltő helyekre a világosabbakat tegyük Egyenletes legyen a térkitöltés. Virágokat, zöldeket vegyesen használjuk. A befejezéskor alulra levelekből, indákból körbe levélmandzsettát teszünk. Optikailag lezárja  készítményt a színes virágok jobban virítanak.

A klasszikus biedermeier formák is ebbe a stíluskörbe tartoznak - zárt, tömör, szabályos formát mutatnak.Gömbölyű fejű, apró virágokat válasszunk

A modern biedermeier - alakja kerek, felülete tömör, az egyes növényeket, virágokat, apró terméseket csoportosan valamilyen meghatározott rend szerint tesszük a készítménybe, ezek a csoportok alkotják a szerkezeti elemeket. Az eltérő tulajdonságú csoportokat zölddel különítjük el egymástól. Vékonyabb indák, füvek /játékosság/. Szalag, zsinór, drót./hangulati hatás/

2 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Ez gyönyörű, Martha! Nagyon ügyes vagy:)

Martha írta...

Köszönöm m !
Ezért teszem közzé hogy kis kézügyességgel, kreativitással mások is kedvet kapjanak. Amiket kötök mind a kertemben és a mezőn szedem össze. Próbálkozz Te is!! Sok sikert kívánok hozzá!!

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails